Stadsbeheer, een website die klaar is voor de toekomst

Stadsbeheer BV is een ICT-dienstverlener voor provincies, gemeenten, omgevingsdiensten en verschillende uitvoerende diensten op het gebied van VTH-processen (vergunning, toezicht en handhaving). Zoals bij veel bedrijven gebeurt, veranderde afgelopen jaar de bedrijfsvoering van Stadsbeheer die tevens van invloed is op de communicatie rond het bedrijf en het daarbij horende merk. De oude website van Stadsbeheer is enkele jaren geleden ontwikkeld door The Satisfactorie. Door de fusie met V1 Communicatie zag Stadsbeheer in ons een logische partner om de herontwikkeling van de website mee op te pakken. Aan V1 dus de schone taak om aan deze verwachting succesvol gehoor te geven.

about

De uitdaging

We zijn na het gesprek begonnen met het opstellen van een document waar we alle randvoorwaarden van het project in hebben gedefinieerd. Zo kwamen we tot een pakket van eisen waarin zowel de functionaliteit hebben beschreven als de doelstellingen voor de communicatie. Na een kort overleg wisten we exact wat we aan elkaar hadden en hoe we het project konden gaan aanvliegen.

Onze aanpak

Wij gingen aan de slag met de contentstructuur, paginaopbouw en het design. Het team van Stadsbeheer startte met de creatie van de content. Zo hebben we echt met de klant samengewerkt om tot het eindproduct te komen. Dat is heel prettig werken!

Resultaat

Slechts een paar weken na onze eerste ontmoeting stond het nieuwe www.stadsbeheer.com klaar voor overdracht aan de klant. Althans, alle designelementen stonden waar ze moesten staan en de beoogde functionaliteit was geïmplementeerd, maar in deze fase schreeuwde de site nog om content. Omdat we in het aanloop traject precies hadden bepaald welke teksten en afbeeldingen, waar en waarom daar moeten staan, had het team van Stadsbeheer deze klaar liggen voor invulling van de site.

Wij gingen aan de slag met de contentstructuur, paginaopbouw en het design.

Aangekomen in de development fase van het project (daar waar plaatjes, code worden en functies beginnen te functioneren). Een proces waar de klant vaak niet te veel van merkt, maar waar onze developers, onlinespecialisten en designers veelvuldig met elkaar in overleg zijn om het beste resultaat te halen.

Contentvulling? Dat willen we zelf regelen

Als leverancier van softwareoplossingen voelde zij zich zeker in het feit dat ze deze vulling zelf konden gaan doen. Na een training van twee van de medewerkers bij ons in Ermelo konden ze aan de slag. Korte tijd daarna was het tijd voor de feitelijke lancering.

Over de klant

Trots op een effectief proces

We kijken trots terug op een effectief proces waarbij zowel ons interne team en als het team van Stadsbeheer hebben gewerkt aan dit mooie resultaat.

Stadsbeheer

'V1 heeft onze vraag goed vertaald naar de nieuwe website; namelijk fris, eenvoudig, overzichtelijk en duidelijk. Tijdens dit project hebben wij de samenwerking met V1 als positief ervaren. V1 heeft ingespeeld op onze behoeftes en tegelijkertijd waren zij kritisch en adviserend in het proces. De CMS-training die ik heb gevolgd bij V1 was leerzaam. Na deze training kon ik de website zelfstandig inrichten. Wij en de mensen in onze omgeving zijn erg enthousiast over het eindresultaat van de nieuwe website van Stadsbeheer!'

Hendra Frederiks
Marketeer - Stadsbeheer BV

Toe aan een frisse blik? Maak een afspraak

Bekijk onze andere projecten

We worden blij om merken te kunnen helpen groeien.